Солонківська територіальна громада
Львівський район, Львівська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Герої Небесної Сотні у нашій пам'яті…

Дата: 03.03.2018 11:36
Кількість переглядів: 799

Фото без опису

«Свобода – найглибше і найблагородніше прагнення людського духу»,- сказав президент США Рональд Рейган. Саме з такими настроями, і за право жити в Європейській сім’ї  вільних народів вийшло свідоме студентство на мирні акції протесту в м. Києві 21 листопада 2013 року. Воно було жорстоко побите посіпаками промосковського режиму Віктора Януковича в ніч з 29 на 30 листопада.

Не міг український народ спокійно спостерігати, як знущається над синами і дочками влада. Тоді й розпочалась Революція Гідності. Найтрагічніший етап – 18 – 20 лютого 2014 року. За цей період в центрі столиці загинуло близько ста осіб.

Сьогодні, у лютневі дні, у Солонківській ЗОШ I-III ст.  ім. Героя України М. Паньківа пройшов тиждень вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. Кожен клас по-своєму згадував Майдан.

Класний керівник 7-Б класу Дума І.В. підготувала виховний захід «В ріднім краї панувати не дамо нікому». Зі сцени звучали вірші та тужлива мелодія «Плине кача…».  Не стримати було сліз, коли Інна Василівна заспівала пісню «Мамо, не плач», а її вихованці продовжили виступ словами: «…гори, гори, моя свіча, за тих, хто ще живий» (пісня «Свіча»).

Літературно - мистецьку експедицію «Жива пам’ять пройде у серця поколінь навіки» організувала класний керівник 6-Б класу Шевчук О.М.

Година - розмірковування «Майдан. Небесна Сотня» відбулась у 8 класах  (кл. керівники Созанська Т.Ю., Войтюк-Ганець М.М.).

Не залишились осторонь класні керівники Поломана Г.Я. та Рик Г. М., які разом зі своїми вихованцями організували поїздку в музей визвольної боротьби м. Львова, де приймали участь у вшануванні пам’яті Миколи Паньківа та Володимира Бойківа.

Класні керівники початкової школи провели цикл бесід присвячених Героям Небесної Сотні: «Пам’ятаймо про них» (Олійник М.І.), «Герої не вмирають» (Паук Л.С.), «Зима, що нас змінила» (Герус О.М.), «За Україну, за її волю» (Сурмяк Г.Г.), «Герої не вмирають, тільки в небо ідуть» (Гук Г.С.), «За Україну, за її волю» (Карпин О. А.), «Вони вмирали за нашу свободу» (Рейс Х.В.),

Усний журнал «Небесна сотня» підготувала з учнями Дмитришин Т.В., класний керівник 4-Б класу.

Як сказала Олена Коленченко:

«Сьогодні нам усім болить

За тих, хто назавжди злетіли в небо…

На спомин душі свіча горить…

А пам’ятати нам так треба».

Скібо Л.Р. – заступник

директора школи з виховної роботи

Солонківської ЗОШ I-III ст.

 ім. Героя України М. Паньківа



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано