Солонківська територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Гаївки: як у Солонківській ОТГ зустрічають Великдень

Дата: 11.04.2018 09:50
Кількість переглядів: 952

По всій території України, особливо в Західній частині, відбувається відродження стародавніх традицій у вигляді фольклорно-етнографічних свят, зокрема, Великодніх гаївок. Після Великодньої трапези, розпочинаються молодіжні забави.

З метою привиття молодому поколінню українських традицій на території сільської ради Солонківської ОТГ відбулись « Великодні гаївки ».

Відтворювали Великодні звичаї нашого народу, декламували вірші, співали пісні, водили гаївки.

Багато людей на свято прийшли родинами, чимало вдягнули вишиванки. Гості свята вважають, що Великодні пісні, які співають весною на Великдень, це – частина української культури.

Щиро подякувавши організаторам та помічникам за отриману радість, по-особливому святкувати світле свято Христового Воскресіння, парафіяни навіть по закінченню дійства не хотіли розходитись по домівках. Тому  робімо все можливе, аби ці традиції передавались нашим нащадкам, щоби цей скарб української сутності з кожним роком тільки примножувався.

А наостанок хотілося б згадати слова давно забутої легенди:

Пречиста Діва писала писанки цілу ніч без місяця і свічки. І вранці понесла до Пилата викупити Ісуса Христа. Однак по дорозі дізналась, що Ісус уже вбитий, та й упала, а писанки розкотились по всьому світу. Та тільки не вмер Христос, він Воскрес.       

Христос Воскрес!

Воістину Воскрес!      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано