Солонківська територіальна громада
Львівський район, Львівська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Степан Гайдучок – творець українського спортивного руху

Дата: 23.04.2018 10:36
Кількість переглядів: 1016

Фото без опису   

      22 квітня у селі Раковець відбувся просвітній лекторій під гаслом «Сівач зерна добра на рідній ниві» ( до 128-річчя від народження професора тіловиховання Степана Гайдучка –уродженця села Підтемне, відомого діяча української національної фізичної культури, педагога, культурного діяча, патріота України та великої особистості, учня і послідовника “Батька українського тіловиховання” Івана Боберського).

      У програмі заходу звучали такі теми , як «Визначні діячі українського гімнастично-спортивного руху Галичини» і «Життєвий та творчий шлях професора тіловиховання Степана Гайдучка». 

      Відбулась презентація книги-альбому «Галичина – український здвиг». Фотоальбом є першим виданням унікальної колекції світлин, поштівок та документів, які протягом всього свого життя збирав Степан Гайдучок. На фотографіях висвітлюються цікаві сторінки історії українського народу, закарбовано героїчну боротьбу за незалежність.

      Та книги «Іван Боберський – основоположник української тіловиховної і спортивної традиції». Видання оздоблене сотнями світлин і документів. Ця книга -  ще один крок до відновлення національної пам’яті українського народу, повернення із забуття не лише імені Івана Боберського, а й культурного феномену української національної фізичної культури.

       Даний захід відбувся завдяки співорганізаторам Ярославу Тимчаку та Андрія Сови – представникам Львівського державного університету фізичної культури ім. Івана Боберського, комісії тіловиховання і спорту Наукового товариства ім. Т.Г.Шевченка у Львові.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано