Солонківська територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Розпочався фестиваль «Від села до села українська пісня пролягла»

Дата: 04.06.2018 12:36
Кількість переглядів: 885

Фото без опису

3 червня до села Зубра з святковою програмою «Поршнянська земля нині квітне, бо вишивана в неї душа» завітало село Поршна в рамках Фестивалю Солонківської ОТГ «Від села до села українська пісня пролягла».

Основна мета дійства – це популяризація та розвиток, відродження народних традицій, звичаїв та обрядів, виявлення авторських аранжувань та професійного рівня аматорських колективів закладів культури нашої ОТГ, підтримка талановитих керівників та творче спілкування.

Із вітальним словом до присутніх звернувся голова сільської ради Солонківської ОТГ В.В.Ткачук, від імені громади висловив щиру вдячність всім, хто з любов'ю до рідного краю долучився до організації і проведення цього чудового свята народної культури. Цей захід сприятиме  відкриттю нових творчих обдарувань, збагаченню духовних і культурних традицій українського села. Депутат Поршнянського старостинського округу Солонківської  ОТГ Микола Деркач додав, що подібні фестивалі потрібні й важливі, побажав гарних емоцій та вражень.

В залі клубу, заповненому глядачами протягом двох годин панувала піднесена атмосфера. Всі учасники фестивалю – від малого до дорослого, щиро і з гордістю зізнавались зі сцени в любові до України.

Розпочався захід із виконання тематичної пісні фестивалю «Вітерець», тетралізованого дійства, трепетно й проникливо читали вірші, надзвичайно душевно прозвучала легенда про вишиванку з вуст Марії Олексіївни Мандзюк, велично і врочисто звучав церковний хор села Поршна.

Завершили фестиваль спільним виконанням духовного гімну України «Боже великий, єдиний».

Поршнянська громада передала фестивальну естафету громаді села Солонка, які виступатимуть у НД села Липники.

Підсумовуючи побачене та почуте, можна з упевненістю сказати, що святкова програма  фестивалю пройшла на «ура». Приємно, що Поршнянська земля багата на талановитих та творчих людей, які вміють дарувати глядачам радість та дивувати їх. Відтак сподіваємось, що в наступних селах акорди фестивалю звучатимуть все гучніше та гучніше.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано