Солонківська територіальна громада
Львівський район, Львівська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Семінар-навчання для працівників бібліотек

Дата: 08.06.2018 14:25
Кількість переглядів: 763

Фото без опису

7 червня, в приміщенні Центральної бібліотеки села Солонка було проведено семінар-навчання для працівників бібліотек Солонківської ОТГ з впровадження універсальної десяткової класифікації (УДК).

На семінар було запрошено провідного бібліографа Пустомитівської ЦБС Михальську М.М., яка ознайомила працівників бібліотек з ключовими моментами по УДК.

Універсальна десяткова класифікація – бібліотечна класифікація документів, широко використовується в усьому світі для систематизації творів науки, літератури, мистецтва, періодичного друку, різних видів документів і організації картотек.

УДК є міжнародною системою класифікування документів, відповідає найістотнішим вимогам до класифікації та надає можливість відображати новітні досягнення науки й техніки без будь – яких суттєвих змін в її структурі. Такої гнучкості не має жодна з існуючих систем класифікації.
Можливість єдиної систематизації інформаційних матеріалів робить систему УДК найзручнішою у процесі обміну інформацією між країнами.

Слухачі отримали теоретичну підготовку та практичні навички з впровадження УДК в практику роботи бібліотек.
Було надано консультації з організації систематичного каталогу та алфавітно-предметного покажчика до нього за УДК.  

Учасники наради висловили свої міркування щодо поточних питань роботи у своїх бібліотеках, шляхів удосконалення та урізноманітнення форм роботи з користувачами та форм масової роботи з юними користувачами різних вікових груп.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано