Солонківська територіальна громада
Львівський район, Львівська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Наші представники відвідали презентацію книги в Івано-Франківську

Дата: 27.06.2018 12:07
Кількість переглядів: 755

Фото без опису

Вчора, 26 червня, представники з відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Солонківської ОТГ на запрошення почесного історика та краєзнавця Прикарпаття Зіновія Бойчука відвідали м. Івано-Франківськ, де в приміщенні ОУНБ ім. І.Франка відбулась презентація його книжки «Від пластового вишколу – до членства в ОУН». Книжка вийшла з підтримки громадського руху Олександра Шевченка «Країна гідності і правди».

Тут описана героїчна історія пластунки Надії Білобрам. За своє життя жінку чотири рази ув’язнювали та розстріляли в Дем’яновому лазі, однак запевняє автор, попри коротке життя, вона зробила вагомий внесок у розвиток та підтримку опору українських націоналістів проти більшовицької влади.

Робота над книжкою зайняла декілька місяців, адже він до цього вже досліджував історію Надії, його вразила жертовність жінки, яка віддала власне життя в імя опору.

Матеріали для праці краєзнавець брав у Львівському державному архіві, Івано-Франківському державному архіві та обласному архіві УСБУ.

Крім того, автор дослідив що саме Надія Білобрам винайшла підпільний зв'язок, який називається «рунда».

На таких прикладах незламності патріотичного руху потрібно виховувати нове покоління.

Зовсім скоро книжка надійде у вільний доступ і кожен охочий зможе придбати собі примірник з полиці книжкових магазинів. А вже сьогодні книжку можна взяти прочитати в Солонківській центральній бібліотеці.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано