Солонківська територіальна громада
Львівський район, Львівська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Грай, співай, відпочивай Україну прославляй!

Дата: 09.07.2018 17:11
Кількість переглядів: 1632

Фото без опису

Згадаємо ж давайте у цю мить, 

Що українці - це народ співучий -  

Ніщо не може нашу пісню зупинить, 

Наповним піснею наш край квітучий! 

 

8 липня до села Поршна з святковою програмою «Грай, співай, відпочивай Україну прославляй!» завітало село Липники в рамках Фестивалю Солонківської ОТГ «Від села до села українська пісня пролягла».

Розпочався фестиваль із виконання тематичної пісні фестивалю «Вітерець». Розпочалося пісенне свято з вітальних слів гостей - заступника начальника відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Надії Цимбалісти, директора Народного Дому села Поршна Галини Голубець, які  побажали усім чудових виступів, добробуту, миру, щастя, натхнення в популяризації і переданні кращих надбань української культури наступним поколінням, адже багатогранності  української самобутності рівних важко знайти – тут переплелись різні культури, відображаючи мистецькі барви усіх поколінь нашої держави.

Фестиваль вразив усіх різноманітністю пісенного репертуару: за жанром, тематикою та складністю виконання. Пісні у виконанні гостей з Липник зачарували слухачів мелодійністю, красою та душевністю.

 Насичений патріотизмом, піднесеним фольклорними барвами та мистецьким духом концерт залишив багато позитивних вражень для глядачів та учасників свята.

Наприкінці пісенного свята жителька села Поршна Марія Мандзюк висловила щиру подяку всім хто долучився до даного дійства, побажала їм натхненної богоугодної праці на ниві духовного відродження. Староста Поршнянського округу Богдан Баркит подякував усім за щирі емоції, гостинність  з якою вони вітали гостей фестивалю.

Липниківська громада передала фестивальну естафету громаді села Хоросно, які виступатимуть у НД села Підсадки.

Наскільки чудово, що наш народ має такий неоціненний Божий дар, як пісня. Вона така ж нездоланна і безсмертна, як і той народ, що її породив. Героїчна, радісна, сумна, жартівлива – вона прекрасна й вічна.

Цьогорічний фестиваль обєднав села нашого ОТГ, і тепер щороку буде мандрувати від села до села передаючи любов до рідного краю, демонструючи українську самобутність, народні колоритні традиції.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано