Солонківська територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Я втратив печатку, але громада здобула нові можливості, - староста Солонківської ОТГ про об'єднання громад

Дата: 11.07.2018 18:36
Кількість переглядів: 881

Фото без опису

Журналісти відвідали старостинський округ Солонківської об’єднаної громади у рамках заходу «Роль регіональних ЗМІ у процесі об`єднання громад», організований Львівським ЦРМС, створеним за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

Старости Солонківської ОТГ Поршнянського та Раковецького старостинських округів розповіли про подолання амбіцій, розвиток громади і користь для мешканців сіл.

За словами старости Раковецького старостинського округу Віктора Солиги, якраз після об`єднання села не те що не вмерли, вони ожили, бо сюди прийшли суттєво більші кошти, які вкладаються в інфраструктуру, оновлення комунікацій і планування розвитку територій.

«Особисто я втратив печатку, а громада здобула серйозні фінансові можливості», - так відповів староста старостинського округу Поршна, Солонківської ОТГ на запитання «що здобули і що втратили громади при об’єднанні».

Як підтвердження, на користь цієї фрази, у селі Липники планують цього року покласти бруківку, тут поруч поміняли комунікації: газо- і водогін, які досі служили 40 років, і планують зробити дощову каналізацію, на яку потрібно близько одного мільйона гривень.

«Таких коштів до об`єднання у селі точно не було. Якби не децентралізація, то в наших селах ще довго би служили старі комунікації», - розповів Поршнянський староста Солонківської ОТГ Богдан Баркит.

Джерело: сайт Децентралізація


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано