Солонківська територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Легенда України Мирослав Скорик

Дата: 17.07.2018 15:25
Кількість переглядів: 1031

Фото без опису

13 липня у приміщенні Народного Дому села Солонка художнім керівником Олександрою Солонинко разом з дитячим колективом «Перлина» було проведено захід присвячений 80-річчю з Дня народження видатного українського композитора зі світовим ім’ям, диригента, творця музики, яка щороку звучить у 50-ти країнах світу, музикознавця, Героя України, народного артиста України – Мирослава Михайловича Скорика.

         Захід було представлено з презентації «Життєвий та творчий шлях Мирослава Скорика», перегляду відеофільму «М.Скорик у гостях Дмитра Гордона», презентації концертної програми з творів М.Скорика.

         Незважаючи на солідну професійну освіту композитора, Скорик ніколи не цурався розважальної музики, відтак створив вокально-інструментальний ансамбль «Веселі скрипки», для якого написав пісні в ритмах джазу, танго, блюзу, які із задоволенням прослухали діти. Також слухали славетні «мелодії» гуцульського танцю із кінофільму «Тіні забутих предків», яку написав у віці 26 років, що стало одним із вершинних здобутків композитора.

         Творчість Мирослава Скорика неможливо звести до однієї моделі чи формули — це надзвичайно різносторонній і яскраво індивідуальний митець, його музика нікого не може залишити байдужим.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано