Солонківська територіальна громада
Львівський район, Львівська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Солонці відбулись урочистості до 100-річчя утворення ЗУНР

Дата: 01.11.2018 14:47
Кількість переглядів: 1096

Фото без опису

Першого листопада, у День всіх святих, ми відзначаємо 100-річчя Листопадового повстання та вшановуємо пам’ять Українських Січових Стрільців і вояків УГА. З цієї нагоди у селі Солонка відбулись урочисті заходи.

         Зокрема, відбулася  урочиста піша хода від Народного дому села Солонка до пам’ятника «Борцям за волю України» та могили повстанця Івана Ханая з нагоди проголошення Західноукраїнської Народної Республіки.

         Представники Солонківської громади вшанували пам’ять і помолилися за тих, хто віддав своє життя у боротьбі за незалежність України. Зокрема, учасники художньої самодіяльності Народного дому урочисто поклали квіти та запалили лампадки до памятників. Опісля відбулась панахида за участю о.Романа Гаранджі.

         У ході урочистостей  із коротким екскурсом з історії створення ЗУНР виступив методист відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Солонківської ОТГ Максим Хомчук.

         Звертаючись до учасників заходу, сільський голова Солонківської ОТГ Віталій Ткачук  зазначив, що проголошення ЗУНР стало однією з найважливіших подій на шляху до здобуття української незалежності. І хоча ЗУНР проіснувала менше року, все ж стала яскравим свідченням рішучості українців на шляху до створення незалежної соборної України.

         Завершились урочистості хвилиною мовчання та спільним виконанням Гімну України.

Кожен з присутніх мав нагоду віддати шану тим, хто за Україну віддав найдорожче - життя.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано