Солонківська територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День Соборності в Солонці

Дата: 22.01.2019 13:11
Кількість переглядів: 2464

Фото без опису

День 22 січня 1919 року ввійшов до української історії як велике державне свято – День Соборності України.  Саме тоді на Софійській площі на багатолюдному зібранні було урочисто проголошено про злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Володимиром Винниченком був підписаний Акт Злуки українських земель. Цій даті судилося навічно закарбуватися в історії України величним національним святом.

Сьогодні, 22 січня, на подвір’ї перед Народним домом села Солонка  відбулись урочистості з нагоди Дня Соборності України, де зібрались представники органів місцевого самоврядування,  шкіл, громадськості.

У своїх виступах голова Солонківської сільської ради Віталій Ткачук, директор ОЗЗСО I-III ст. ім.Героя України М.Паньківа Солонківської сільської ради Володимир Кіт, вчитель історії Зубрянського ЗЗСО I-III ст. Володимир Панкевич привітали присутніх із цим значним для України та українців днем.

Як і колись, так і тепер український народ  знову відстоює ідею єдності, соборності та цілісності держави. В цей надзвичайно важкий час на всіх нас лежить величезна відповідальність – вистояти й утримати наші соборність і незалежність.

Усі разом розгорнули п’ятдесятиметровий Прапор України, на знак єднання заходу і сходу у складі єдиної соборної України. Впродовж року наша символічна «українська хвиля» буде мандрувати від села до села нашої об’єднаної територіальної громади на знак цілісності та неподільності нашого краю, як і нашої держави.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано