Солонківська територіальна громада
Львівський район, Львівська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Підсадках вшанували 84-річницю від народження Зеновія Бабія

Дата: 29.01.2019 14:04
Кількість переглядів: 1094

Фото без опису

27 січня оперному співаку, народному артисту Білорусі та уродженцю с. Підсадки Зеновію Йосиповичу Бабію виповнилося б 84 роки. З нагоди цієї дати в народному домі, в приміщенні кімнати музею Зеновія Йосиповича зібралась громада с.Підсадки на вечір «Людина Великого Таланту».

Про нелегку долю артиста, який прославив наш край та країну  розповіла директор народного дому Добуш Н.І.  Своїми спогадами поділився односельчанин Огородник  Володимир, який наголосив, що голос Зеновія Йосиповича викликає захоплення, відрізнявся унікальністю, задушевністю, українською чарівністю. Його ставили поряд з великим Енріко Карузо, був лідером у всьому. І хоч Зеновій Бабій є народним артистом Білорусі—це талант, який належить і Україні. Це її гордість, її слава і наша з вами.

Ведуча Василишин Соломія захоплено розповідала про дитячі і юнацькі роки та творчість співака. Читала вірші про призначення пісні в житті людини. Важко перелічити все, що співав славетний співак із Підсадок. Присутні затамувавши подих слухали записи голосу неперевершеного Зеновія Бабія,а саме: «Повій вітре на вкраїну», «Така її доля», «Ой ти, дівчино,з горіха зерня», неаполітанські пісні:Санта лючія», «Мама» та інші арії із опер.

Летять роки,вони в силі зістарити людей, будівлі і навіть цілі епохи,лише пісня напоєна талантом неперевершеного виконавця здатна долати час, щоб жити у ньому вічно.

Племінник Бойко Олег висловив щиру подяку усім хто долучився до проведення заходу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано