Солонківська територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Субсидія - краще грошима

Дата: 19.02.2019 15:54
Кількість переглядів: 677

З березня цього року кошти призначеної субсидії на житлово-комунальні послуги будуть виплачуватися безпосередньо одержувачам.
Система житлових субсидій постійно змінюється і коригується.
Цього року запроваджено дві моделі виплати житлових субсидій – у грошовій формі з 1 січня та в готівковій з 1 березня.
Відповідно до постанови Уряду від 27 грудня 2018 року №1176 "Деякі питання надання житлових субсидій у грошовій формі" з 1 січня 2019 року житлова субсидія надається у грошовій формі підприємствам-організаціям надавачам послуг. Тобто умови надання житлової субсидії залишилися незмінними, змінено лише алгоритм її виплати.
Житлову субсидію у грошовій формі будуть отримувати ті домогосподарства, які звернулися із заявою про призначення субсидії з січня цього року. Управління соціального захисту населення призначає житлову субсидію та передає інформацію про її призначення Міністерству соціальної політики України. Міністерство перераховує кошти АТ "Ощадбанк", який визначений державним уповноваженим банком, а вже "Ощадбанк" перераховує кошти надавачам послуг та інформує SMS-повідомленнями кожного отримувача субсидії про те, скільки їм необхідно заплатити за послуги.
Після закінчення опалювального сезону, – у червні – всю суму невикористаних коштів субсидії (у зв'язку з економним споживанням послуг) буде перераховувано на поточні рахунки одержувачів житлової субсидії в АТ "Ощадбанк" (рахунок банк відкриє автоматично). Ці кошти отримувачі субсидії зможуть використати на власний розсуд.

Щодо другої моделі виплати житлової субсидії - 6 лютого 2019 року Урядом прийнято постанову №62, відповідно до якої з березня цього року кошти призначеної субсидії на житлово-комунальні послуги будуть виплачуватися безпосередньо її одержувачам.
Усі, кому призначено субсидію з жовтня 2018 року, отримають у березні готівку для оплати житлово-комунальних послуг за лютий 2019 року. А у квітні – кошти для розрахунку за спожиті у березні послуги, у травні – за послуги,спожиті у квітні.
Кошти субсидії пенсіонерам виплатить Пенсійний фонд України одночасно з пенсією згідно з планом-графіком виплати пенсій. Пенсіонери, які отримують пенсійні виплати через банки, зможуть зняти свою субсидію у банкоматі, ті хто отримують пенсію на пошті, субсидію разом з пенсією доставить Укрпошта.
Отримувачам субсидії, які не є пенсіонерами, кошти будуть перераховані грошовим переказом через державний "Ощадбанк". Тому тим, хто не є одержувачами пенсії, для отримання грошового переказу необхідно буде звернутися на найближчого відділення "Ощадбанку" і надати паспорт та ідентифікаційний код. Одночасно з виплатою грошового переказу кожному одержувачу субсидії буде відкрито персональний банківський рахунок, на який перераховуватиметься сума субсидії в подальшому.

"Отже, ті домогосподарства, яким призначено субсидію з жовтня 2018 року, починаючи з березня отримають "живі" кошти та мають самостійно заплатити за послуги".
Відповідно до урядового рішення, у травні 2019 року всім одержувачам житлової субсидії необхідно буде обов'язково подати заяву та декларацію до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації будь яким шляхом: особисто, поштою або через відповідний електронний ресурс.
У сільській місцевості прийом заяв здійснюють уповноважені особи сільських рад та об'єднаних територіальних громад. При заповненні заяви є обов'язковим зазначення номеру мобільного телефону заявника. За цим номером буде налагоджена комунікація з отримувачами житлової субсидії.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано