Солонківська територіальна громада
Львівський район, Львівська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

За підпали трави - штраф

Дата: 05.03.2019 14:34
Кількість переглядів: 1065

Фото без опису

Шановні жителі Солонківської громади!

Солонківська сільська рада вкотре закликає суворо дотримуватися правил пожежної безпеки, не випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводити відкритий вогонь поруч із
господарськими будівлями, а також не залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці. Нагадуємо, що це заборонено законодавством України та передбачає адміністративну і кримінальну відповідальність з відповідним накладенням штрафів.

Фото без опису

При теперішній вітряній погоді вогонь поширюється дуже швидко, на днях це могло призвести до трагічних наслідків, адже в Солонці вогонь був дуже близько до житлових будинків а димова завіса перешкоджала руху автомобілів по міжнародній трасі. Під час пожежі навкруги доносились крики польових звірів і птахів, які згоріли заживо. Тільки завдяки пожежникам вогнище вдалось ліквідувати.

Тому, інспектор з питань охорони навколишнього середовища та надзвичайних ситуацій Солонківської сільської ради Марія Пащук наполегливо просить підпалювачів задуматись про наслідки своїх дій.  

Доводимо до відома, що адміністративне правопорушення за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння закріплене у ст. 77-1 КАП і тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від 170 до 340 грн., а на посадових осіб у розмірі від 850 до 1190 грн; а відповідно до правил Благоустрою Солонківської сільської ради та до ст. 152 КупАП тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти (340 грн) до вісімдесяти (1360 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти (850 грн) до ста (1700 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Фото без описуПрохання до небайдужих мешканців громади: якщо ви виявили осіб які незаконно спалюють залишки рослинності на своїх присадибних ділянках, городах та в полях – викликайте поліцію. Також повідомляйте старост ваших округів на місцях та телефонуйте інспектору з питань охорони навколишнього середовища та надзвичайних ситуацій Солонківської сільської ради Марії Пащук за номером 0972872747 щоб порушника було притягнуто до відповідальності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано