Солонківська територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У с. Підсадки вшанували пам’ять Т. Шевченка

Дата: 19.03.2019 12:16
Кількість переглядів: 583

У неділю 17 березня в Народному Домі с. Підсадки зібрались люди різного віку, щоб  вшанувати «Незлим тихим словом» Великого Сина України, Апостола Правди і Свободи,народна любов до якого не меркне з віками Тараса Григоровича Шевченка. Хоч минуло 205 років з дня народження поета, проте Кобзареве слово—це дорогоуказ для кожного із нас, для цілої нації на шляху її мандрівки у Велике Майбутнє. Відмітила директор  Народного Дому Добуш Н.І.

Про життєву історію і відданість народові, яка перетворила Тараса Григоровича на Пророка України розповідали ведучі заходу: Василишин Соломія і Тарадай Ірина. Глибин душі торкалися милозвучні  пісні вокального ансамблю в складі: Володимира і Марії Огородник, Володимира Баркіт, Люби і Василя Одноріг, Ганни Вітик і Михайла Добуш. У  їх виконанні прозвучали пісні «Думи мої, думи, Реве та стогне Дніпр широкий, За байраком байрак та ін.»

Особливо припав до душі спів сімейного дуету Огородник Марії і Володимира, які виконали на слова Шевченка «Така її доля.» Захопливо вітали односельці виступ наймолодших Вікторії і Маркіяна Гушовських, які декламуванням віршів здобули щирі оплески. Оленка і Віталік Вітик, Сухацькі  Діана і Андрій, Василишин Соломія, Тарадай Ірина кожен по своєму з глибин душі особливим хвилюванням та гордістю читали твори Кобзаря, а їх було чимало…

У глибини майбутнього посилав поет свої заповіти синам свого народу і серед тих заповітів перший  і  останній—      «Свою Україну любіть. 

 Любіть її… во врем'я люте,

В остатню, тяжкую мінуту

За неї Господа моліть!»

Під час виконання «Заповіту»  весь зал піднявся і співав разом.

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано