Солонківська територіальна громада
Львівський район, Львівська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Зубрі відбувся ІІ фестиваль духовної пісні «Дзвони душі людської»

Дата: 25.03.2019 15:05
Кількість переглядів: 1453

Фото без опису 

«ХТО СПІВАЄ – ТОЙ МОЛИТЬСЯ ДВІЧІ…»

Споконвіків найбільшим духовним подвигом для людей вважається Великий піст.  Це час роздумів і молитви, адже тілесне постування допомагає зосередитися на внутрішньому світі, розібратися у своїх помислах та щиро покаятися. А що ж найбільше сприяє духовному вдосконаленню? Звичайно ж – музика.       

Тому, 24 березня, у селі Зубра, відбувся екуменічний концерт духовної пісні за участі церковних хорів парафій УГКЦ, УПЦ КП та УАПЦ Солонківської сільської ради об’єднаної територіальної громади. Концерт став  природнім етапом духовного поглиблення віруючих у цей важливий для кожного період.

Участь у якому взяли священники, жителі та гості села, представники влади, депутати.

Усього у концерті брало участь 11 хорових колективів:

- УАПЦ Святого Рівноапостольного князя Володимира, села Зубра;

- УГКЦ Преподобної Параскеви, села Зубра;

- УГКЦ та УПЦ КП (Зведений хор) Різдва Пресвятої Богородиці, села Солонка;

- УГКЦ Пресвятої Тройці, села Солонка;

- УАПЦ Різдва Пресвятої Богородиці, села Солонка;

-  УГКЦ Покрови Пресвятої Богородиці, села Поршна;

- УПЦ КП  Святого Архистратига Михаїла, села Солонка;   

- УГКЦ Святих Верховних Апостолів Петра і Павла, села Липники;

- УГКЦ Введення в храм Пресвятої Богородиці, села Малечковичі;

- УГКЦ Покрову Пресвятої Богородиці, села Раковець;

- УГКЦ Преображення Господнього, села Хоросно.

"Духовна пісня – це і є та блага звістка, якої сьогодні потребує кожна людина, бо це – мелодія неба, це - музика добра і світла. Це один із способів проповідування Христа, це також один із способів донести Бога до людини.

В цей недільний день тільки любов могла зібрати в  Народному домі таку плеяду артистів, які співали душею і не залишили байдужим жодного глядацького серця.

Із часу прийняття християнства всі заходи український народ розпочинав і розпочинає з молитви «Отче наш», якою і розпочали фестивальну програму усі учасники спільним виконанням молитви.

Програма фестивалю була духовно насиченою, вона спонукала людей заглянути у надра своєї душі. Кожен новий хор, який виходив на сцену зустрічали бурхливими оваціями.

Пісні, які лунали зі сцени спонукали до глибоких роздумів над духовним життям, а також вказували, що кожна людина має перебувати у єдності з Богом.

Через пісню, яка складається з музики і слова, можна виразити дуже багато. Музика передає і створює настрій різними засобами: мелодією, гармонією, ритмом… Слово ж несе в собі зміст нашої віри, те, як ми її переживаємо і розуміємо.

Зі словами вдячності за участь у фестивалі звернувся сільський голова Солонківської ОТГ Віталій Ткачук, подякував учасникам, керівникам хорових колективів, гостям за «велич духовної пісні» та нагородив усі колективи Подяками. 

А вже наступного року відбудеться ІІІ фестиваль духовної пісні, який пройде у селі Раковець нашої громади. Тому, якщо ви поділяєте таку духовну жертву, не вагайтесь і приходьте «молитись співаючи і молячись співати».

Лише музика і слово до Бога, що йде із глибин серця, допоможуть нам духовно очиститися перед найсвітлішим святом Господнього Воскресіння…



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано