Солонківська територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про збереження ліній електропередачі

Дата: 28.03.2019 09:14
Кількість переглядів: 2174

Фото без опису  Настав період весняно-польових робіт. В цей час проводяться роботи по приведенню в порядок присадибних ділянок, спалювання залишків стерні, соломи, очерету, вирубування дерев та кущів під повітряними лініями електропередач (ПЛ), що призводить до автоматичного вимкнення ліній електропередачі та нещасних випадків із людьми.

 

 


Львівський РЕЦ нагадує, що згідно вимог "Правил охорони електричних мереж", затверджених постановою КМУ від 4 березня 1997 року №209, охоронна зона ПЛ встановлюється уздовж повітряних ліній електропередачі у вигляді земельної ділянки і повітряного простору обмежених вертикальними площинами, що віддалені по обидві сторони лінії від крайніх проводів і в залежності від класу напруги віддаль від крайнього проводу становить:

25 м - для ПЛ 220 кВ
30 м - для ПЛ 330 кВ
40 м - для ПЛ 750 кВ

В охоронних зонах повітряних ліній електропередачі з метою їх захисту і захисту населення від нещасних випадків категорично забороняється:
- розпалювати вогнища (спалювання соломи, стерні, хмизу та інших матеріалів);
- влаштовувати звалища;
- будувати житлові, громадські, дачні, інші будівлі нежитлового або промислового призначення;
- насаджувати дерева, високорослі кущі;
- накидати на струмопровідні частини об'єктів електромереж і наближати жо них сторонні предмети, підніматися на опори ПЛ, демонтувати їх елементи;
- проводити без дозволу вирубування дерев на границі просік ПЛ;
- складати дрова, корма, скиртувати солому та зберігати інші матеріали;
- запускати спортивні моделі літальних апаратів, повітряних зміїв.

З метою недопущення нещасних випадків з населенням та запобіганню відключення ліній електропередач Львівський РЕЦ звертається до населення, керівників сільськогосподарських підприємств, голів сільських рад, районних керівників лісового господарства, районних керівників МНС, МВС і відділів сільського господарства, забудовників та землекористувачів дотримуватись "Правил охорони електричних мереж" і не допускати вищезгаданих порушень.
При виявленні будь-яких дефектів на ПЛ в ніякому разі не підходити до опор і електропроводів ближче 8 метрів. Пам'ятайте! Вони завжди знаходяться під напругою.
Про виявлені дефекти та порушення на ПЛ просимо повідомляти за телефоном (032) 256-31-46, (050) 467-53-33.

 

 Директор Львівського РЕЦ                                                                                               І.Хома


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано