Солонківська територіальна громада
Львівський район, Львівська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

15 квітня учні Хороснянської філії І-ІІ ступенів відвідали Історико-меморіальний музей полковника Євгена Коновальця в селі Зашків Жовківського району.

Дата: 17.04.2019 09:38
Кількість переглядів: 601

Фото без опису

 15 квітня учні Хороснянської філії І-ІІ ступенів відвідали Історико-меморіальний музей полковника Євгена Коновальця в селі Зашків Жовківського району.

Експозиція Музею розташована в чотирьох кімнатах родинного будинку. В кімнатах представлені документи і фотоматеріали періоду дитинства та юнацтва, а також про військову діяльність, Тут школярі дізналися, що у 1915 році Євген Коновалець брав участь у героїчному бою за гору Маківку і потрапив у полон, захоплено слухали розповідь екскурсовода про заснування і керівництво УВО й ОУН, боротьбу в підпіллі, трагічну загибель поковника у Роттердамі.

На подвір’ї перед будинком стоять пам’ятники провіднику українського руху. По одну сторону той, що був створений з нагоди 100-річчя полковника, але був знищений вибухом, а по іншу сторону — новий, вилитий у бронзі.

Євген Коновалець гуртував навколо себе людей задля великої ідеї — здобуття незалежності України. Він ціною власного життя, безкорисливо, крок за кроком добивався права українцям жити у власній державі.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано