Солонківська територіальна громада
Львівський район, Львівська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

в НД с. Підсадки відбулась зустріч із мисливцями та пластунами гнізда «Лицарі дивосвіту»

Дата: 13.05.2019 09:49
Кількість переглядів: 837

Фото без описуПро сьогодення відродженого пласту, історія якого в Україні почалась більш ніж 100 років тому розповідали пластуни гнізда «Лицарі дивосвіту» і мисливці на зустрічі, яка відбулася в Народному Домі с. Підсадки організатором якого була Джочка О.

На заході було представлено чимало цікавинок ловецького промислу.

Д. Лялеєв мисливець з досвідом розповів про давні традиції товариства «Тур» який існував на початку 20-го століття і об’єднував українських мисливців на теренах Галичини. Він продемонстрував кілька видів чучел і пояснив чому саме такими приманками користуються мисливці.

Сергій Хоменко, голова первинної місцевої ланки УТМР провів не менш  захопливо розповідь про диких тварин нашого краю, частина розповіді була про мисливських собак та переваг  тої чи іншої породи при полюванні на різних звірів. Діти мали можливість не лише почути про чотириногих друзів, а й вживу познайомитись з ними.

Від Ростислава Ігоровича пластуни прослухали захопливу розповідь про ножі, рушниці, луки та іншу мисливську амуніцію. Мали змогу випробувати власні навики на теренових іграх, повправлятися в стрільбі з луком  та пневматичної рушниці по мішенях. Всі учасники заходу стали до спільної молитви,а згодом спробували справжнього мисливського гуляжу.

Надзвичайно милувало око те, що учасники мали свої типові для скаутів та для мисливців строї,атрибутику приналежності до організації зокрема капелюхи,косинки,значки. Цим заходом було доведено,що як  ловецтво так і скаутський рух—два  напрямки занять людини,які шанують свої традиції, активно їх примножують ,а також бережуть природу. Дбають про поповнення фауни і сприяють розвитку сильних якостей людини.

Новаки гнізда «Лицарі дивосвіту» щиро подякували директору народного дому  Добуш Н. І.  за активну участь у проведенні  їхнього заходу.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано