Солонківська територіальна громада
Львівський район, Львівська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Представники Солонківської ОТГ відвідали с. Раковець на Івано-Франківщині

Дата: 10.06.2019 19:01
Кількість переглядів: 739

Фото без описуЩоб рідний гомін не затих, 
А отчий край не занімів,
Бо в цьому – наша справжня суть.
О, рідна пісне, не змовкай, 
–Щоб завше Україні буть!


Народні традиції та фольклор складають глибинну основу кожної національної культури, формуючи її самобутність і унікальність. Століттями створені культурні цінності, дали виток багатьом реаліям сьогодення, збагачуючи наше життя. 
9 червня учасники художньої самодіяльності Народних домів Солонківської сільської ради ОТГ завітали у село Раковець Городенківського району Івано-Франківської області з концертною програмою «Славиться піснями, мій рідний край», яке зустріло наших артистів райдужно та гостинно, під звуки оркестру та з короваєм.
Наші артисти привітавши мешканців села, подарували їм дійсно яскраву та цікаву концертну програму. Яскраві національні костюми додали виступам наших артистів справжнього українського колориту. Пісень у той день на сцені було багато, одна від одної краща, солісти та колективи представили їх на високому рівні. Артисти співали акапельні, ліричні та жартівливі пісні, постійно жартували. А танці від нашого ансамблю народного танцю «Веселинка» були справжньою родзинкою заходу. 
У своїх виступах староста Раковецького старостинського округу Віктор Солига, начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Солонківської сільської ради ОТГ Віталія Середа та заступник начальника відділу Надія Цимбаліста подякували раківчанам за теплий прийом, розповіли мету нашого приїзду, адже не випадково ми попросились у гості саме у село Раковець – назва села співзвучна з назвою села нашої громади. І тепер ми чекаємо у гості, на своїй рідній Львівщині, вже наших хороших друзів з Івано-Франківщини 14 липня у селі Раковець нашої громади.
Слово вітань та подяки за гарний концерт звучало і від сільського голови села Раковець Юлії Тимків.
Наш етнос настільки глибокий, настільки цікавий, що пахне Україною. Тому, ми українці, повинні в своєму роді зберігати ту нашу автентику.
Наша громада, вже в черговий раз довела, що наш край і наші люди зберігали й будуть берегти і примножувати традиції українського народу.
У нас залишилось багато сильних вражень від відвідування Івано-Франківської області. Адже концерт вийшов дуже душевним, де наші артисти продемонстрували яскраві українські традиції та всю глибину української душі, чому свідченням були щирі оплески глядачів.
Приємно було бачити такі усміхнені обличчя, таку любов до творчості, до рідної землі.
Фото без описуПо завершенню концертної програми у селі Раковець Івано-Франківської області наші артисти мали можливість насолодитись незвіданою та неповторною красою широких вод Дністра, Раковецького замку, вдихнути свіже гірське повітря.





 

Фото без опису

 

 

 

 

Також в с. Раковець ми продовжуємо нашу символічну «українську хвилю», яка мандрує від села до села нашої об’єднаної територіальної громади, а тепер об’єднала дві області Львівську і Івано-Франківську, ми разом на березі річки Дністра розгорнули п’ятдесятиметровий Прапор України на знак цілісності та неподільності нашого краю, нашої держави.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано