Солонківська територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пенсійний фонд України інформує про підвищення пенсій

Дата: 10.07.2019 09:43
Кількість переглядів: 1583

Фото без описуЗ 1 липня 2019 року органами Пенсійного фонду України проведено перерахунок пенсії у зв'язку зі збільшенням розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, встановленого Законом України «Про державний бюджет України на 2019 рік».  У зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму у липні збільшився розмір мінімальної пенсійної виплати з 1497 грн. до 1564 грн.

Виходячи із розміру прожиткового мінімуму збільшені мінімальні розміри пенсійних виплат шахтарям, інвалідам війни, учасникам бойових дій, інвалідам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Також перераховані надбавки і підвищення, які встановлюються у відсотках від прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність.

Працюючим пенсіонерам перерахунок пенсії в зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму не проводиться. Пенсіонерам, які працюють, проводять діяльність з отриманням доходу, такий перерахунок здійснюється після звільнення з роботи або припинення такої діяльності, з урахуванням прожиткового мінімуму, який встановлено на дату звільнення або припинення такої діяльності.

Виходячи із розміру прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць, перераховані надбавки особам, які мають статус «Почесний донор СРСР», «Почесний донор України». Розмір надбавки збільшився з 185,30 грн. до 193,60 грн. (10 % від прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць, який з 01.07.2019 складає 1936 гривень).

ВАЖЛИВО !

З 1 липня 2019 року в разі, коли щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням передбачених законодавством надбавок, підвищень, додаткової пенсії (крім пенсії за особливі заслуги перед Україною) в осіб, які отримують пенсію, призначену відповідно до ЗУ від 09.07.2003 № 1058 «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» з урахуванням страхового стажу для чоловіків 35 років, а жінок  - 30 років, не досягає 2000 грн., таким особам надається доплата до пенсії у сумі, що не вистачає до зазначеного розміру. Перерахунок здійснено незалежно від факту працевлаштування. Визначальним для цієї доплати є наявність повного страхового стажу.

Одночасно, відповідно до Постанови КМУ від 26.06.2019 № 543, перерахунок проведено особам з інвалідністю внаслідок війни, а саме збільшено розмір щомісячної державної адресної допомоги інвалідам війни.

Інвалідам 1 групи (650%)           10166,00 грн.

Інвалідам 2 групи (525%)             8211,00 грн.

Інвалідам 3 групи (360%)             5630,40 грн.

Учасникам бойових дій (165%)   2580,60 грн.

 

Також внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 №1210 “Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, а саме: за бажанням військовослужбовців, зокрема військовозобов’язаних, призваних на військові збори, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження військової служби (військових зборів) і внаслідок цього стали особами з інвалідністю, пенсія по інвалідності обчислюється з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року, за відповідною  формулою.

Звертаємо увагу, що усі перерахунки пенсій у зв’язку із підвищенням прожиткового мінімуму проводяться автоматично та не потребують особистих звернень пенсіонерів до Пенсійного фонду.

Необхідну інформацію щодо перерахунку пенсій можна отримати за телефоном гарячої лінії Пустомитівського сервісного центру головного управління ПФУ у Львівській області області(0230) 4 10 83

 

 Ж. КОЦЬ   Заступник начальника відділу обслуговування громадян ГУПФУ у Львівській  області  

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано