Солонківська територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Наша громада приймала гостей з Франківщини

Дата: 15.07.2019 16:01
Кількість переглядів: 1258

Фото без опису Цікаво і захоплююче пройшов недільний день, 14 липня, у селі Раковець нашої громади. Ми радо зустрічали на території Львівщини, на теренах нашого рідного краю гостей з села Раковець – назва, якого співзвучна  з селом нашої громади, але сусідньої – Івано-Франківської області Городенківського району.

Зустрічали гостей біля адмінбудівлі Раковецького старостинського округу запашним короваєм на вишитому рушникові як символом гостинності, поваги і достатку. Адже, як говорять в народі,  що ближні сусіди — найкращі родичі. Тому й підтримують із ними хороші стосунки. То ж як не запросити сусідів на запашний  хліб, на щире слово, на мудру бесіду, на щиру українську пісню.

Для гостей була проведена екскурсія о.Олегом Федоренком (настоятель Відпустового центру отців-салезіян у Новосілці і Раківці) до УГКЦ Покрову Пресвятої Богородиці с.Раковець, УГКЦ Положення Ризи Пресвятої Богородиці с.Новосілка та  цілющого джерела.

Також на раківчан чекала зустріч з Громадою «Медв’яна Роса», де гості мали можливість ознайомитись з бджолиною продукцією, продегустувати мед та медові напої.

Опісля, на території «Гостинної поляни» села Раковець  гості громади подарували нам багату концертну програму «Славиться піснями, мій рідний край», до якої увійшли пісні, танці, гра на музичних інструментах, гуморески. Їхня відвертість, їхня щедрість на емоції, бажання показати себе скорили і підкорили глядачів за, що вони віддячили  артистам бурхливими оплесками. Пісні у їх виконанні несли позитивні емоції та дарували гарний настрій присутнім. А особливого колориту виступам аматорів додали яскраві національні костюми.

Івано-Франківщина була неперевершеною. До нас приїхали дуже гарні колективи. Артисти несли ту старовинну пісню і співали її так, що не зможуть навіть професіонали з вищою музичною освітою.

Слова вдячності за чудовий концерт, за захід який пройшов в душевній обстановці, об’єднавши наші громади звучали від сільського голови Солонківської ОТГ Віталія Ткачука, старости Раковецького старостинського округу Віктора Солиги, начальниці відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Солонківської сільської ради ОТГ Віталії Середи та заступника начальниці відділу Надії Цимбалістої.

Заключним акордом недільного заходу стала наша символічна «українська хвиля», яка мандрує від села до села нашої об’єднаної територіальної громади, разом на території «поляни» розгорнули п’ятдесятиметровий Прапор України на знак цілісності та неподільності нашого краю, нашої держави, об’єднавши дві області Львівську і Івано-Франківську.

Наша громада щиро вдячна гостям з Івано-Франківщини, що подарували нам приємні хвилини радості, збагатили наші душі приємним спілкуванням з прекрасним, і бажаємо аби українська культура жила вічно.

 

 

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано