Солонківська територіальна громада
Львівський район, Львівська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Підсадках відбувся фестиваль пам’яті З.Бабія

Дата: 29.07.2019 12:24
Кількість переглядів: 811

Фото без описуЗатремтіли струни у душі моїй

Ніжна-ніжна пісня задзвеніла в ній.

Що ж то їх торкнулось? Чи проміння дня?

Чи журба і радість, і любов моя!

                                           О.Олесь

 

 

 

 

 

У неділю, 28 липня, у Народному домі села Підсадки продовжився  Фестиваль Солонківської об’єднаної територіальної громади присвячений пам’яті нашого славетного земляка – оперного співака Зеновія Бабія з концертної програми «Людської пам’яті ріка», яку представили учасники художньої самодіяльності Народного дому села Поршна.

Святкування розпочалося з відправлення біля каплички св.Антонія, що неподалік від його рідної оселі, панахиди по Бабію о.Олексієм церкви Покрови Пресвятої Богородиці.

Потім мешканці села та гості заповнили Народний дім, де відбувався святковий концерт. Гостями заходу були рідні співака двоюрідна сестра Надія Науменко, троюрідна сестра Марія Романюк, племінники Наталя Бень та Олег Бойко.

Учасники концерту з великим задоволенням демонстрували щиру закоханість в українську пісню. З особливою увагою, майстерністю, сердечною теплотою та душевністю виконували улюблені пісні співака. Захід доповнювала захоплююча розповідь про життєвий та творчий шлях Зеновія Бабія. Усі мали можливість послухати платівку із записом його дивовижного співу, який із перших секунд струменів вродженою харизмою, витонченим смаком та мистецькою ідентичністю.

Після чудового заходу, який подарували творчі колективи, шанувальники української культури, глядачі у залі були переповнені позитивними враженнями та емоціями і з нетерпінням чекають на наступний вечір-пам’яті.  

Слова вітань та подяки звучали від голови сільської ради Солонківської ОТГ Віталія Ткачука та  начальниці відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Віталії Середи.

Зеновій Бабій – славетне ім’я України. Ім’я, що крізь пелену людського забуття і байдужості чекає на своє новітнє, гідне і правдиве відродження для людей, для України і для світу. І цей час настає. Бо він співак-самородок з неймовірним голосом , що колись звучав над Україною, крізь роки і десятиліття залюбить у себе увесь світ.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано