Солонківська територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День Прапора та День Незалежності України в Солонківській ОТГ

Дата: 23.08.2019 16:02
Кількість переглядів: 1868

В моїй Україні немає кордонів!
І море, і сонце, Дніпро, терикони,
Карпати зимою в засніжених шапках,-
Моя Україна! Люблю її! Крапка!

            Серпень - особливий місяць, бо він несе нам чудові свята - День Прапора та День Незалежності України. Кожен українець із задоволенням долучається до святкування, бо всі ми вірні Батьківщині, незалежності та цілісності нашої держави, любові до України.

З нагоди Дня Державного Прапора України та 28-ї річниці Незалежності України 23 серпня в селі Солонка відбувся молебень за мир в Україні, який провів настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ о.Роман Гаранджа.

Після чого відбулася урочиста церемонія підняття нашого синьо-жовтого стягу на площі перед будинком культури за участю голови сільської ради Солонківськлї ОТГ, старостинських округів ОТГ, виконавчого апарату сільської ради, працівників культури, освітян ОТГ, учасників АТО та жителів громади.

Почесну місію  підняття Державного Прапора України - символу української честі, доблесті і слави, свободи і незламного духу українського народу під звуки Гімну України виконали голова сільської ради Солонківської ОТГ Віталій Ткачук та учасник АТО, підполковник Віктор Царьов.

                                                     Знамення сяє сонцем золотим,

Небесною виблискує блакиттю...

З ним добували все, що є святим;

І нас із ним нікому не скорити!

         Опісля чого звернулись до присутніх з вітальними словами з Днем Державного Прапора України та Днем Незалежності України, та побажали всім миру, злагоди, міцного здоров’я, щедрої долі, благополуччя і достатку, мудрості і успіхів у справах та починаннях заради процвітання незалежної України.

         Слова вітань звучали і від Надії Костецької та Христини Іванчук вчителів Хороснянської філії І-ІІ ступенів.

         Відбулося також покладання  квітів до памятних місць – памятника Борцям за волю України, меморіальної дошки Героя України М.Паньківа, пам’ятника Героя УПА Івана Ханая.

Присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять тих, хто вже ніколи не повернеться до нас, залишившись навічно в наших серцях, героїв Майдану та героїв АТО. У виконанні хору УПЦ Різдва Пресвятої Богородиці села Солонка  під керівництвом Христини Федько прозвучала  лемківська пісня «Гей, пливе кача».

Окрасою урочистостей став святковий концерт під гаслом «Україна – це ми!» за участю вчительських колективів загальноосвітніх шкіл Солонківської ОТГ, вихователів дошкільних навчальних закладів та їх вихованців, учасників художньої самодіяльності Народного дому села Солонка, які подарували усім присутнім гарний настрій демонструючи свою вправність та артистизм. Глядачі зворушливо спостерігали за кожним номером концертної програми та оплесками зустрічали виступи учасників концерту.

Урочистості завершились молитвою за Україну та український народ «Боже великий, єдиний».

Шануймо цей день в нашій історії. Поважаймо здобутки наших попередників, бо саме завдяки їхній жертві ми живемо в незалежній, самостійній,  соборній державі. Єднаймося, браття, бо ми українці - славний народ!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано