Солонківська територіальна громада
Львівський район, Львівська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про імунізацію диких м’ясоїдних тварин

Дата: 08.09.2019 14:42
Кількість переглядів: 474

Фото без опису      Пустомитівське районне управління ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області повідомляє, що впродовж вересня цього року, проводитиметься  пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин (лисиць, вовків, єнотовидних собак) проти сказу шляхом розповсюдження приманок з вакциною із літаків та з метою виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних та паразитарних хвороб тварин на 2019 рік, погодженого рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України від 28.12.2018 року за № 3 та на виконання розпорядження Головного державного ветеринарного інспектора України від 28.08.2019 року №3.

     Розповсюдження приманок відбуватиметься над лісовими та польовими угіддями району, поза територіями населених пунктів та водойм. Приманка безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром як сірникова коробка із різким запахом м’ясо-кісткового борошна. Усередині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу. При виявленні приманок - не брати їх в руки та не переносити з місця на місце.

    Просимо дану інформацію розмістити на офіційному сайті та розповсюдити в закладах освіти з метою інформування батьків та дітей, особливу увагу звертаючи на те, що при виявленні приманки – не брати її руками, не гратись нею, не переносити з місця на місце, тим більше додому, а також не пробувати її розламати.

    Заходи з імунізації забезпечать створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, які є основними джерелом розповсюдження збудника сказу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано