Солонківська територіальна громада
Львівський район, Львівська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Підсадки з концертом завітав колектив с. Зубра

Дата: 30.09.2019 11:40
Кількість переглядів: 652

Фото без описуУ неділю, 29 вересня, у Народному домі села Підсадки продовжився  Фестиваль Солонківської об’єднаної територіальної громади присвячений пам’яті нашого славетного земляка – оперного співака Зеновія Бабія з концертної програми «Людської пам’яті ріка», яку представили учасники художньої самодіяльності Народного дому села Зубра.

Перед початком святкового концерту, шануючи народні звичаї та приділяючи увагу українській культурі, Народний дім сформував власну традицію проводити розповідь про життєвий та творчий шлях З. Бабія в кімнаті-музею. Кожен музей відкриває багато таємниць  та розповідає про щось особливе, тим самим є одним із приємних культурних заходів, що збагачує довколишній світ людини. Відчути себе поряд із справжнім співаком можна оглянувши світлини від 6-ти місячного віку до останніх років його життя, сценічні костюми, афіші, плакати та особисті речі славетного земляка. Цікаво, що багато чого з них можна вивчати не лише ззовні, але й послухати та порівняти як звучить голос на сучасних та стародавніх пристроях.

Гостями заходу були рідні співака племінник Олег Бойко, дочка двоюрідної сестри Галина Хижко. Також тут були присутні люди різних поколінь і професій, але всіх єднало почуття глибокої пошани неординарної особистості незабутнього маестро і його всебічної творчості. 

Опісля, усе що відбувалось на сцені, блискуче виконання аматорів сцени, не просто спів, а глибоко пережите кожне слово, доносили до слухача чистоту та цілісність кожної композиції.

Слова вітань та подяки звучали від старости Поршнянського округу Богдана Баркита.

Те, що українці відвіку славилися своїми голосами – не є таємницею в світі, бо чи ж саме не вони – на найвищих вершинах вокальної майстерності – у вимірі оперного мистецтва –  привносили у вселюдську скарбницю невід’ємну часточку української душі.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано