Солонківська територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У військовому містечку с. Солонка освятили капличку

Дата: 08.11.2019 19:17
Кількість переглядів: 1224

Сьогодні, 8 листопада, на території радіотехнічної бригади повітряного командування «Захід» відбулося відкриття каплички. Невеличкий храм освятити приїхало високопоставлене духовенство. Зокрема, Митрополит Львівський і Сокальський Димитрій та Голова Синодального управління військового духовенства УПЦ Київського Патріархату Митрополит Іоан.

З прийняттям державою рішення щодо введення духовенства у військових частинах, військовий капелан з’явився і у радіотехнічній бригаді. Ним став отець Мар'ян Сеник, настоятель храму Стрітення Господнього міста Львова, який відтепер правитиме і у капличці. Облаштовувати святе місце військові розпочали ще навесні цього року. Капличка з’явилась завдяки силам безпосередньо самого капелана, військовослужбовців, а також команді Голови Солонківської ОТГ Віталій Ткачук та волонтерки Людмили Бубнюк. За значний внесок в будівництво даної каплички люди, які доклади найбільше зусиль, отримали благословенні грамоти, церковні відзнаки, ордена та медалі. Зокрема Віталія Ткачука за заслуги перед Помісною Українською Православною Церквою, за підписом Митрополита Київського і всієї України Єпафанія, було нагорожено орденом князя Володимира ІІІ ступеня.

У виступах владики наголошували, що в зоні ООС захисники незалежності України проявляють мужність, якою по праву ми може гордитися, а світ захоплюється їхнім патріотизмом. А капличка, яка стоїть на території військової частини, – видимий знак Божої сили.

З привітальним словом до особового складу, представників духовенства, громадськості та представників органів місцевого самоврядування звернувся і командир повітряного командування «Захід» генерал-майор Олексій Марченко: «Віднині у військові частині буде і духовна підтримка, бажаючі зможуть відвідати капличку і помолитися там. Хочу подякував усім, хто доклав свої сили і душу, щоб ця капличка у нас була. Бажаю Вам Божого благословення та крепості у вірі».

Після освячення, у капличці відбуватимуться церковні служби для військовослужбовців та їх сімей.

Джерело: Пресцентр повітряного командування ''Захід''



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано