Солонківська територіальна громада
Львівський район, Львівська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо спалювання рослинності на території Солонківської ОТГ

Дата: 27.11.2019 14:37
Кількість переглядів: 426

Фото без описуЗакінчився період осінніх польових робіт, тому можна підсумувати ситуацію з випалюванням стерні, пасовищ, рослинності або її залишків та опалого листя на території Солонківської сільської ради. На жаль, кількість підпалів з роками не зменшується, а низькі штрафи за порушення законодавства не зупиняють мешканців від таких правопорушень. 
Інспектор з питань охорони навколишнього середовища та надзвичайних ситуацій Марія Пащук склала за 2019 рік на території нашої громади 23 адмінпротоколи та 18 приписів.
Нагадуємо, що відповідальність за випалювання стерні, пасовищ, рослинності або її залишків та опалого листя передбачена статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За таке правопорушення передбачено від 170 до 340 грн штрафу для громадян і від 850 до 1190 грн для посадових осіб, а в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду - від 340 до 680 грн для громадян і від 1190 до 1700 грн для посадових осіб.

Одним із ефективних шляхів, який може вирішити поводження з сухою травою та листям і допомогти заощадити мешканцям кошти за їх вивезення є компостування на приватних територіях. Такий спосіб переробки рослин та інших органічних відходів є безпечний і не шкодить довкіллю. Детальніше про компостування: http://bit.ly/2OrUKpz


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано