Солонківська територіальна громада
Львівський район, Львівська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Презентація бібліотек громади та книги "Отелло родом з України"

Дата: 27.11.2019 17:00
Кількість переглядів: 696

Фото без опису27 листопада, в приміщенні Народного дому села Підсадки зібрались поціновувачі  прекрасного - люди, яким близька тема культури та мистецтва.

Відкрили захід начальниця відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту сільської ради Солонківської ОТГ Віталія Середа та заступниця начальника Надія Цимбаліста, які привітали прибулих гостей, а саме представників відділів культури, бібліотек, народних домів, закладів освіти Львівщини та просто жителів громади.

Сьогодні йшла мова про якісні зміни роботи бібліотек громади, про які представила у своїй презентації  завідувачка бібліотеки села Солонка Іванна Білоус. «Позитивний імідж бібліотек безумовно залежить від економічних показників і фінансування, - прозвучало у доповіді, - тут, нам неймовірно пощастило, адже за два роки життя бібліотек в ОТГ, матеріально-технічна база значно покращилась. На даний час всі 5 бібліотек, які увійшли до складу громади продовжують успішно працювати, поповнюючи фонди новою літературою. І з впевненістю можна сказати, що саме бібліотеки – це ті перші помічники для соціокультурного розвитку громади».

Родзинкою заходу стала презентація книги «Отелло родом з України» про життя та творчість видатного оперного співака Зеновія Бабія, уродженця села Підсадки. Книга, передусім, про талановитого музиканта, актора та музично-громадського діяча. Зазначимо, що свою роботу презентував кандидат педагогічних наук, доцент Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного Роман Береза. Говорили про саму книгу, персоналію, людину-легенду.

«Зеновій Бабій – славетне ім’я України. Ім’я, що крізь пелену людського забуття та байдужості чекає на своє новітнє, гідне і правдиве відродження для людей, для України і світу. І час цей настане. Бо колись його, співака-самородка з неймовірної краси голосом, що своєю надзвичайною привабливістю зазвучав над Україною, невдовзі, крізь роки і десятиліття, шануватиме весь світ…» - написав у книзі автор.

Слова подяки звучали голові сільської ради Солонківській ОТГ Віталію Ткачуку за сприяння у виданні книги, яка побачила світ у листопаді цього року.

Автографи автора, фото на пам'ять, екскурсія кімнатою-музеєм стало завершальним приємним акордом сьогоднішнього заходу.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано