Солонківська територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

"Різдвяні піснеспіви" у селі Солонка

Дата: 13.01.2020 09:08
Кількість переглядів: 663

Фото без описуПразник Різдва Христового відіграє особливу роль у релігійно-духовному житті кожної людини. Різдвяні традиції українського народу особливо підкреслюють велич приходу у світ Божого Сина, котрий своєю присутністю серед нас з’єднав Небо із Землею. У кожній християнській родині святкування Різдва супроводжується не лише релігійно-духовними переживаннями, але й багатими українськими християнськими традиціями: колядками, щедрівками.
Для піднесення духовно-культурного рівня народу, а також для збереження і розвитку різдвяних традицій нашого краю сьогодні у Народному домі села Солонка відбувся екуменічний різдвяний концерт «Різдвяні піснеспіви». Щоб прославити Господа колядками прибуло 11 церковних хорів нашої громади, в тому числі й дитячі.
Сьогодні наша спільна різдвяна коляда об’єднала всіх християн у ці святкові дні, щоб усім разом славити Господа піснею – колядками та щедрівками, знаними і невідомими широкому загалу.
Розпочалося дійство з благословення прибувших всечесних отців, які благословили і привітали учасників і глядачів з різдвяними святами.
Зал стихає, як тільки на сцену виходять колядники. Здається глядачі навіть перестали дихати, слухаючи спів учасників церковних хорів. Адже вони тішили глядачів розмаїттям побажань та колядок, які вселяли у серця та душі присутніх мир і радість, намагаючись своїм співом донести до людей те, що віншує кожна різдвяна пісня, аби нагадати про те, що Господь любить нас і чекає від нас милосердя та любові до ближнього.
Привітали односельчан та гостей сільський голова Віталій Ткачук та начальниця відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Віталія Середа, побажавши всіх земних гараздів, благополуччя, здоров’я, успіху, наснаги, а головне мирного неба над Україною та наголосили, що такі духовно-мистецькі заходи, спрямовані на згуртування людей, проводяться та будуть проводитися постійно на території Солонківської громади.
Фінальним акордом концерту стало спільне виконання колядки «Нова радість стала».
Такий святковий захід стане хорошою традицією нашої громади, і буде жити стільки, скільки буде жити наша українська колядка. Адже вона йде від покоління до покоління й передається від старших до молодших. Змінюються тільки покоління, колядка та традиції будуть жити вічно.
Також по завершенні концерту на усіх охочих чекав емоційно насичений вечір - звідусіль пахло ароматним гарячим вином та різдвяними смаколиками.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано