Солонківська територіальна громада
Львівський район, Львівська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День Соборності у НД с.Підсадки

Дата: 25.01.2020 16:19
Кількість переглядів: 471

Фото без опису

Знакову дату в нашому календарі відзначила громада с. Підсадки в суботу 25 січня. В Народному Домі відбувся вечір розповіді «Сила Великої  Злуки». Після виконання Державного Гімну з вітальним словом до присутніх звернулась директор НД Надія Добуш.

Ведучі заходу Сухацька Д., Вітик О. здійснили екскурс в історію, розповідали про етапи становлення двох держав УНР і ЗУНР. Вони акцентували увагу на урочистій церемонії оголошення Акту Злуки, яка відбулася 101 рік тому 22 січня 1919 року.

Милозвучними піснями, колядками потішили присутніх тріо у складі Огородник В., Одноріг В., і Добуш М. Діти читали патріотичні вірші.

На завершення ведучі зазначили, що День Соборності прийшов до нас одразу після Різдвяної Коляди. Це є глибоко символічно, адже всі ми ще перебуваємо під магією Різдва Христового, який оновив наші душі, сповнив світлою радістю. Тож колядки у виконанні присутніх ніби переглядали цей урочистий вечір оберегом духовності, освітили незгасним світлом Вифлеємської зірки, що горить повсякчас над Україною і оберігає від усього злого.

Завершальною мелодією став гімн Січових Стрільців «Ой у лузі червона калина похилилася», відчуття національного і духовного піднесення залишилось у серці кожного хто взяв участь у вечорі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано