Солонківська територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Львівській ОДА презентовано щорічну доповідь Уповноваженого про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина за 2019 рік

Дата: 15.07.2020 10:00
Кількість переглядів: 531

Фото без описуПредставник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в західних областях Світлана Семчишин та регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого у Львівській області Тетяна Панасенко презентували щорічну доповідь Уповноваженого ВРУ з прав людини про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина за 2019 рік.

У заході, який відбувся за сприяння  Львівської ОДА, взяли участь більше 100 осіб: представники районних, сільських та міських рад, ОТГ Львівщини, працівники системи безоплатної вторинної правової допомоги, представники громадськості. Захід відбувався у приміщенні ЛОДА за допомогою засобів відеозв`язку (онлайн). Від Солонківської сільської ради представником була начальниця юридичного відділу Галина Замостна.

Мета заходу - інформування представників органів державної влади, місцевого самоврядування та громадськості про діяльність Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини загалом та регіонального представництва у Львівській області зокрема, стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні за 2019 рік.

Під час презентації щорічної доповіді були висвітлені результати діяльності Уповноваженого ВРУ з прав людини за 2019 рік, випадки порушення прав людини і громадянина органами державної влади та місцевого самоврядування, об’єднаннями громадян, установами, організаціями незалежно від форми власності та їх посадовими і службовими особами, заходи, які вживалися Уповноваженим з метою відновлення порушених прав.

Увагу присутніх було зосереджено на питаннях дотримання соціальних та економічних прав громадян в умовах децентралізації,  дотримання верховенства права при здійсненні правосуддя, дотримання прав дитини, реалізацію національного превентивного механізму, дотримання принципів недискримінації, дотримання інформаційних прав та права на приватність.

Особливий акцент доповідачами було зроблено на виявлених порушеннях прав людини у Львівській області та надано практичні рекомендації органам державної виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо усунення порушень та недопущення їх у подальшому.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано