Солонківська територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Нагадуємо: дотримуйтесь вимог пожежної безпеки у лісових масивах, на сільгоспугіддях та присадибних ділянках

Дата: 20.07.2020 11:53
Кількість переглядів: 572

 У зв’язку з настанням пожежонебезпечного періоду звертаємось щодо недопущення   випалювання  сухої  природної  рослинності та дотримання необхідних правил поведінки під час перебування у лісових масивах, природних екосистемах тощо. 

Нагадуємо, що причинами пожежі в лісі можуть стати блискавка або засуха, але головною причиною виникнення пожеж у лісі є необережність людини.

Пам’ятайте, що вкрай небезпечно:

  • кидати палаючі сірники, недопалки;
  • палити суху траву;
  • розводити вогнища;
  • залишати в лісі промаслені або просочені іншою горючою речовиною клапті тканини.

Причини загорянь лісових масивів можуть бути найрізноманітнішими. Майже 90 % лісових пожеж виникають через недотримання правил пожежної безпеки поводження з вогнем в місцях праці та відпочинку.

Вітер і природні умови в багатьох випадках лише погіршують ситуацію – вогонь поширюється на далекі відстані, і тоді загасити полум’я стає дедалі складніше.

Випалювання стерні, що повсюдно практикується всупереч законодавству, суттєво впливає на рівень забруднення повітря, а нерідко створює загрозу для людей та може призвести до некерованих пожеж.

Спалювання на природі призводить до некерованих надзвичайних ситуацій виникає небезпека лісових і торф'яних пожеж, що може привести до займання будинків, машин, лінії електропередач, газопроводів з фатальними наслідками.

На жаль, незважаючи на роз’яснювальну роботу серед населення, на початку пожежонебезпечного періоду, у квітні - червні, виникає найбільша кількість лісових пожеж (до 70 відсотків всіх випадків), як за кількістю, так і за пройденою вогнем площею.

Основною причиною їх виникнення є порушення громадянами вимог Правил пожежної безпеки в лісах під час відпочинку та випалювання сухої трав'яної рослинності на сільгоспугіддях, пустищах, вздовж доріг. Сильні  вітри роздмухують вогонь і розповсюджують його у прилеглі лісові насадження, чим створюють реальну загрозу їх знищення. Зростання відвідування лісових насаджень населенням, особливо у вихідні та святкові дні, також зумовлює значне збільшення кількості пожеж.

Якщо ви помітили горіння сухої трави – спробуйте ліквідувати самотужки. У випадку пожежі негайно повідомте оперативно-рятувальну службу за номером «101».

Попереджаємо мешканців громади, що самовільне випалювання забороняється законодавством України та передбачає адміністративну відповідальність з відповідним накладенням штрафів.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано