Солонківська територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Повідомлення про оприлюднення документа державного планування – «Схема планування території частини Пустомитівського району, на якій реалізуються повноваження Солонківської сільської ради Пустомитівського району Львівської області»

Дата: 22.07.2020 08:45
Кількість переглядів: 1179

Фото без опису1. Повна назва документа державного планування місцевого рівня (містобудівна документація) та стислий зміст: «Схема планування території частини Пустомитівського району,  на якій реалізуються повноваження Солонківської сільської ради Пустомитівського району Львівської області».

            Схема планування території призначена для обґрунтування довгострокової стратегії планування, забудови та іншого використання території, на якій реалізуються повноваження Солонківської сільської ради.

Основними завданнями схеми планування території є:

  • обґрунтування майбутніх потреб і визначення переважних напрямків використання територій, в тому числі для містобудівних потреб, на основі принципів сталого розвитку;
  • урахування та взаємоузгодження державних, громадських та приватних інтересів під час планування з дотриманням вимог містобудівного, санітарного, екологічного, природоохоронного, протипожежного та іншого законодавства;
  • забезпечення раціонального розселення, визначення напрямків сталого розвитку населених пунктів та їх перспективної чисельності;
  • формування і розвиток  міжселенних систем соціальної інфраструктури в галузі освіти та охорони здоров’я;
  • визначення територій, що мають особливу екологічну, рекреаційно-оздоровчу, наукову, естетичну, історико-культурну цінність;
  • розроблення містобудівних заходів щодо охорони довкілля та раціонального використання природних ресурсів; охорони та збереження нерухомих пам’яток культурної спадщини та пам’яток археології; захисту території та населення від небезпечних природних і техногенних процесів.

Планування території виконано з дотриманням наступних законодавчих актів:

  • Земельного, Водного та Лісового кодексів України;
  • Кодексу України про надра;
  • Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища»;
  • Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»;
  • Закону України «Про основи містобудування»;
  • Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку»;
  • Закону України «Про охорону земель»;
  • Закону України «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення»;
  • Закону України «Про оцінку впливу на довкілля»;
  • Закону  України  «Про охорону атмосферного повітря»;
  • Закону України «Про відходи»;
  • Закону України «Про рослинний світ»;
  • Закону України «Про тваринний світ»;
  • Закон  України «Про мисливське господарство та полювання»;
  • Закон України «Про Природно-заповідний фонд України» ;
  • Закону України «Про екологічну мережу України»;
  • Наказу      Міністерства  охорони         здоров'я          України          «Про  затвердження Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів».

Обсяг та склад містобудівної документації прийнятий відповідно до:

  • ДБН Б.1.1-21:2017 «Склад та зміст схеми планування території, на якій реалізуються повноваження сільських, селищних, міських рад»;
  • ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова територій»;
  • Методичних рекомендацій із здійснення СЕО документів державного планування (наказ Мінекології №296 від 10.08.2018р.);

При розробленні документа державного планування  та стратегічної екологічної оцінки приймались до уваги рішення закладені у Генеральній схемі планування території України та Схемі планування території Львівської області, стратегічні, прогнозні і програмні документи, які в тій чи іншій мірі визначають передумови для прийняття проектних рішень в містобудівній документації.

            2. Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування: Пустомитівська районна державна адміністрація.

            3. Передбачувана процедура громадського обговорення, у тому числі:

            а) дата початку та строки здійснення процедури: відповідно до  ст. 12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» громадське обговорення документа державного планування – «Схема планування території частини Пустомитівського району,  на якій реалізуються повноваження Солонківської сільської ради Пустомитівського району Львівської області» та Звіту про стратегічну екологічну оцінку (розділ "Охорона навколишнього природного середовища") розпочато з дня їх оприлюднення, а саме з 25.07.2020 року  у газеті “Голос народу” та з 23.07.2020 року у газеті “Львівська пошта” та на сайті Солонківської громади (solonkivska-gromada.gov.ua) і сайті Пустомитівської РДА (pustomyty.gov.ua).

            б) способи участі громадськості (надання письмових зауважень і пропозицій, громадські слухання тощо):

            Громадськість – одна чи більше фізичних або юридичних осіб, їх об'єднання, організації або групи, зареєстровані на території, на яку поширюється дія документа стратегічного планування                 (ст. 1 Закону України "Про стратегічну екологічну оцінку).

            Пропозиції громадськості приймаються у письмовому вигляді (в тому числі й електронному вигляді) із зазначенням прізвища, ім'я та по батькові, місця проживання, особистим підписом заявника і повинні містити обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил.

            в) дата, час і місце проведення запланованих громадських слухань (в разі проведення): 

громадські слухання заплановано провести о 15-00 год 25.08.2020 року в приміщенні Солонківської сільської за адресою: Львівська область, Пустомитівський район, с. Солонка, вул. Центральна, 3.

            г) орган, від якого можна отримати інформацію та адресу, за якою можна ознайомитися з проектом документа державного планування, звітом про стратегічну екологічну оцінку та екологічною інформацією, у тому числі пов'язаною зі здоров'ям населення, що стосується документа державного планування: З документом державного планування «Схема планування території частини Пустомитівського району,  на якій реалізуються повноваження Солонківської сільської ради Пустомитівського району Львівської області» та Звітом про стратегічну екологічну оцінку (розділ "Охорона навколишнього природного середовища") можливо ознайомитись на офіційному веб-порталі Солонківської громади Львівської області Пустомитівського району (solonkivska-gromada.gov.ua), а  також в приміщенні Солонківської сільської ради Пустомитівського району Львівської області за адресою: Львівська область, Пустомитівський район, с.  Солонка, вул. Центральна, буд. 3 к., тел. 227-19-43. Доступ до матеріалів Документу державного планування та Звіту про стратегічну екологічну оцінку (розділ "Охорона навколишнього природного середовища")  буде забезпечено в період з 25.08.2020 р. до28.08.2020 р р., понеділок–четвер з 08:00 до 17:00, п'ятниця з 08:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45.

            ґ) орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, його поштова та електронна адреси та строки подання зауважень і пропозицій: Солонківська сільська рада Пустомитівського району Львівської області за адресою: Львівська область, Пустомитівський район, с.  Солонка, вул. Центральна, буд. 3 к., тел. 227-19-43.  Електронна адреса: (solonkivska-gromada.gov.ua). Відповідальна особа з організації розгляду пропозицій  - начальник відділу архітектури, містобудування та земельних відносин Кончевич Світлана Леонідівна

д) місцезнаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов'язаної зі  здоров'ям населення, що стосується документа державного планування:  Солонківська сільська рада Пустомитівського району Львівської області

4. Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту документа державного планування: зважаючи на географічне положення Солонківської сільської ОТГ, проведення транскордонних консультацій не потребується, транскордонні наслідки реалізації проектних рішень детального плану території для довкілля, в тому числі здоров'я населення, не очікується.
 


Додатки:

1

2

3

4


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано