Солонківська територіальна громада
Львівський район, Львівська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулась «Онлайн-толока EdCamp Ukraine: для розуму і серця.

Дата: 04.08.2020 20:19
Кількість переглядів: 445

Фото без опису

Сьогодні відбулась «Онлайн-толока EdCamp Ukraine: для розуму і серця.#3 Нові сили й ідеї – для нового навчального року».

Багато цікавих спікерів, актуальних матеріалів. Тези з виступу заступниці МОН Любомири Мандзій:

Антисептики, маски купуються засновником на кількість працівників шкіл, учні мають бути забезпечені самостійно із залученням ресурсів батьків.

У кожній школі має бути окреме приміщення для ізоляції дитини, в якої підвищена температура. Температурний скрінінг на початку робочого дня здійснюється працівникам школи, у дітей проводиться опитування щодо самопочуття.

МОН рекомендує утриматися від масових заходів на 1 Вересня, формат проведення з огляду на те, що кожна школа впоралася із організацією випускних вечорів, має бути визначено кожною школою індивідуально.

На серпневій педраді необхідно затвердити Тимчасвое положення про порядок організації 2020-2021 року із залученням батьківської та учнівської громадськості.

Обмеження в дистанції (у тому числі це стосується і перенаповнених класів) не стосуються закладів загальної середньої освіти. Уроки проводити на свіжому повітрі. Максимально зменшити кількість стороніх осіб, які перебувають в навчальному закладі (організація зустрічі дітей батьками в холодну пору та дощі) Максимально зменшити пересування дітей перервами та між кабінетами.

Медогляд учні мають пройти не обов'язково до 1 Вересня, але пройти треба.

Медичне страхування для учительства не розглядалося, але з окремими головами ОДА було обгорено тестування вчителів.

Педагоги 60+, які опинилися в категорії ризику, як їм бути? У межах кожної школи має бути свій тимчасовий порядок, де визначено кількість та формат роботи вчителів пенсійного віку.

18.08.20 на традиційній Всеукраїнській педагогічній онлайн-конференції МОН буде презентовано новий онлайн-курс на ЕдЕрі для вчителів (дистанційна освіта).

Якщо школа знаходиться у зеленій зоні батьки не мають права залишати дитину вдома, оскільки в інший спосіб у зеленій зоні навчання не оргнізовано. Якщо батьки бажають згідно із Законом про освіту організувати навчальний процес в іншій формі, то вони мають це зробити через заяву директором.

Педагогам у вересні провести діагностику та коригуюче навчання

Олімпіади, конкурси будуть онлайн

Студенти-практиканти у зеленій зоні можуть бути присутні на занятті

Модульна форма навчання має бути затверджена на педраді

Серпневі події на місцях проводити у зручному форматі, допустиме онлайн загалом.

Учнів не залучати до прибирань

Групи подовженого дня будуть працювати, але їхню роботу треба теж організувати

Реогранізація методичних кабінетів та служб перспектива Центрів професійного розвитку? Є Положення, прийняте Кабміном. Філософія центрів-консультування та підтримка вчителів. Люди,які працювали в метокабінетах, можуть претендувати на посади в Центрі професійного розвитку вчителів.

Методичні рекомендації предметного вивчення вчителі отримають до кінця цього тижня. Діагностика не буде уніфікована, але кількість годин для повторення кожним вчителем визначається по кожному окремому класі та предмету вчителем.

Перехід з російської на українську мову навчання. Онлайн-курс для вчителів підготовлено.

Медогляд для педпрацівників. Засновники закладів мають провести закупівлю послуг для проведення медогляду педпрацівників, а не через витрати педагогічних працівників.

У МОН велику надію покладено на компетентність, професіоналізм директорів шкіл та адміністрації

Заступниця МОН Любомира Мандзій готова приєднатися до обговорення з директорами шкіл організації нового навчального року 2020-2021


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано