Солонківська територіальна громада
Львівський район, Львівська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Здійснення реабілітації дітей з інвалідністю.

Дата: 18.09.2020 10:05
Кількість переглядів: 7954

Фото без описуКабінетом Міністрів України прийнята постанова від 27.03.2019 №309 «Про затвердження Порядку використання  коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю» .

Постановою передбачено запровадження нового механізму забезпечення заходами з реабілітації дітей з інвалідністю (усіх нозологічних форм захворювання)  за принципом «гроші ходять за людиною», що дозволяє самостійно обрати заклад незалежно від форми власності, місця його знаходження, але які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики.

Для забезпечення дитини реабілітаційними заходами один із батьків дитини чи її законний представник подає до місцевого органу соціального захисту населення заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи у довільній формі із зазначенням інформації про вибрану реабілітаційну установу разом з копіями:

  • паспорта громадянина України та/або свідоцтва про народження, та/або іншого документа, що посвідчує особу дитини;
  • індивідуальної програми реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;
  • виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма № 027/о).

Вартість реабілітаційних заходів для кожної дитини визначається реабілітаційною установою відповідно до індивідуальної програми реабілітації, в якій зазначаються обсяг і строки проведення таких заходів.

Гранична вартість використання коштів передбачених у державному бюджеті не перевищує для однієї дитини, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I та II ступеня - 16 тис. гривень, III ступеня - 25 тис. гривень.

Перелік реабілітаційних установ оприлюднений на офіційних веб-сайтах Мінсоцполітики

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано