Солонківська територіальна громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Солонківська громада долучилась до платформи Cities4Cities/ Regions4Regions

Дата: 22.03.2023 08:50
Кількість переглядів: 1438

 Солонківська територіальна громада долучилась до платформи Cities4Cities/ Regions4Regions, що об‘єднує українські та європейські регіони.


Cities4Cities/ Regions4Regions створена під патронатом Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи. 

На сьогодні ця ініціатива формує потужну платформу, де зможуть  об’єднати свої запити чи потреби українські міста, взаємодіяти своїми можливостями, знаннями, досвідом чи пропозиціями з іншими регіонами Європи. 


Зокрема, Cities4Cities/ Regions4Regions надаватиме підтримку місцевим та регіональним лідерам для забезпечення існування місцевої інфраструктури.

16 березня під час «Форуму міст 2023» у Турині (Італія) українська делегація проекту Cities 4 Cities | United 4 Ukraine зустрілась з Елізою Ферейрою, комісаркою з питань цілісності і реформ Європейської комісії, яка відповідає за міське врядування і регіональну політику Європейського Союзу. У розмові пані Ферейра висловила цілковиту підтримку команді проекту у налагодженні муніципальних партнерств між громадами України і ЄС.

Під час свого виступу пані Ферейра також згадала українську делегацію і оголосила про початок проекту «Український баухауз», який покликаний допомогти українським громадам у відбудові.
«Європейський союз задекларував, що буде брати участь у відбудові України за найкращими європейськими принципами, які відповідають принципам європейського баухазу. Вже зараз стартує навчальна програма в якій українські муніципалітети можуть більше дізнатись про ці принципи. Крім того, запланована європейська програма «Фенікс», яка передбачає навчання для українських муніципалітетів, а також 7 мільйонів євро на реалізацію спільних проектів між українськими і європейськими муніципалітетами, — розповідає Марта Супрун, менеджерка міжнародної співпраці Cities 4 Cities | United 4 Ukraine. 


Солонківська громада  стежитиме за розвитком цих програм та планує брати участь у європейських мережах і шукати партнерів. 


«Для нас важливо розвивати спроможність громади і заручатись підтримкою європейських партнерів, зокрема переймати прогресивний досвід розвинених регіонів Європи», - зазначає заступник голови Андрій Жидачек, завдяки якому Солонківська громада стала членом платформи Cities4Cities/ Regions4Regions.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано