Солонківська територіальна громада
Львівський район, Львівська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Львівський обласний центр зайнятості інформує: Роботою забезпечено понад 1600 переселенців

Дата: 13.09.2023 14:56
Кількість переглядів: 95

Фото без опису З часу повномасштабного вторгнення російських військ на територію України за допомогою у працевлаштуванні до Львівської обласної служби зайнятості звернулося 5992 внутрішньо переміщених українців, з котрих 4283 були визнані безробітними (цього року зареєстровано 960 безробітних з числа ВПО). Більшість прибулих із Донецької, Харківської,  Херсонської, Луганської, Запорізької, Дніпропетровської областей.

Роботою вдалося забезпечити 1633 переселенців (цьогоріч – 530 осіб). В основному вони були влаштовані у заклади оптової та роздрібної торгівлі, на підприємства переробної промисловості, транспорту, охорони здоров’я, у сферу адміністративного та допоміжного обслуговування тощо.

Ще 146 ВПО за скеруванням служби зайнятості проходили професійне навчання, перенавчання або підвищували кваліфікацію (цьогоріч – 64 особи), 59 осіб отримали ваучер на навчання для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, 17 взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, 28 осіб долучилися до виконання суспільно корисних робіт.

Компенсацію витрат з оплати праці за працевлаштування вимушено переміщених осіб отримали 344 працедавці, котрі забезпечили роботою 836 ВПО. Загальна сума компенсації – 10256,6 тис. грн.

У рамках державної програми «єРобота» позитивне рішення про надання мікрогранта для відкриття або розвитку бізнесу з липня минулого року і до вересня поточного в області отримали 22 вимушено переміщені особи.

Станом на 01.09.2023 року за сприяння Львівської обласної служби зайнятості роботу шукали 235 безробітних з числа осіб, котрі переїхали в нашу область з районів активного ведення бойових дій або тимчасово окупованих територій. Із них 93 отримували послуги у Львівській філії ЛОЦЗ, 41 – у Дрогобицькій, 40 – у Стрийській, 21 – у Червоноградській, 18 – у Самбірській, 17 – у Золочівській, 5 – у Яворівській філіях ЛОЦЗ.

 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано