Солонківська територіальна громада
Львівський район, Львівська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пустомитівська ДПІ: Зміни по РРО

Дата: 15.09.2023 09:51
Кількість переглядів: 246

Фото без описуДнями відбулася зустріч в. о. начальника Пустомитівської ДПІ Андрія Костишина з головою Cолонківської територіальної громади Богданом Дубневичем щодо новацій, передбачених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX „Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану” (далі – Закон № 3219).

Костишиним було зазначено, що згідно із Законом України № 1017-ІХ від 01.12.2020, застосування РРО чи ПРРО при готівкових розрахунках з покупцями стало обов’язковим для усіх суб’єктів господарювання, окрім платників спрощеної системи оподаткування першої групи, ще з 1 січня 2022 року.  Однак, за період з 1 січня 2022 до 1 жовтня 2023 року, у зв’язку з військовим станом, урядом прийнято рішення не застосовувати фінансової відповідальності за порушення закону щодо застосування РРО до усіх суб’єктів господарювання, окрім тих, що здійснюють продаж підакцизних товарів, валютних цінностей або ж працюють у сфері азартних ігор. 

Андрій Костишин наголосив, що представники бізнесу можуть самі обирати, який тип касового апарату використовувати – класичний РРО чи програмний. ДПС також пропонує до застосування безкоштовне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача.  

 Податківець акцентував увагу на необхідності подання повідомлення за формою № 20-ОПП.

Реєстрація ПРРО проводиться на підставі заяви про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО.

За результатами зустрічі вирішили забезпечити належний рівень якості інформаційно-роз'яснювальної компанії щодо новацій податкового законодавства, передбачених Законом № 3219, зокрема у частині реєстрації РРО та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України „Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” з 01.10.2023 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано