Солонківська територіальна громада
Львівський район, Львівська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

03 Січня, 2020 р., 17:16
Сьогодні в приміщенні бібліотеки села Солонка відбувся майстер-клас з виготовлення різдвяного «павука» - традиційної прикраси оселі в Україні на різдвяні та новорічні свята. Ці вироби здавна вважаються оберегами та символами Всесвіту. Але не всі знають, що до того, як лісова красуня ялинка здобула головну роль на новорічному святі, наші пращури прикрашали свої оселі підвісними солом’яними павуками. Їх вішали в центрі кімнати, щоб відігнати негативну енергетику. Потім спалювали щоб знищити все погане. А ще за народними уявленнями, вони уособлювали працьовитість. Тому кожен хто завітав на майстер-клас не ледачкував. Усі завзято виготовляли різдвяні обереги, аби прикрасити свою оселю цим родинним оберегом. З усіма тонкощами створення атрибуту Різдва ознайомили майстрині, Христина та Анна, а також навчили колядувати автентичних колядок.
03 Січня, 2020 р., 14:54
 З 03.01.2020 р. змінюються реквізити рахунків для зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів.
03 Січня, 2020 р., 10:31
До святкування Різдва ставляться як до національного надбання і ретельно бережуть унікальні традиції. В Україні завжди любили прикрашати оселі, обов’язковим атрибутом різдвяних свят є дідух – сакральний дух українського Різдва. Тож в Народному домі села Підсадки відбувся майстер-клас з виготовлення дідуха та різдвяних віночків. Народжується Христос, він стукає в наші оселі, дарує любов і щастя кожній українській родині. Тож колядуймо голосно, радіймо, славимо Христа, бажаймо один одному миру, спокою і гармонії.
31 Грудня, 2019 р., 14:34
Зимові канікули - найвеселіша і найцікавіша пора! Щоб урізноманітнити дозвілля дітей у час зимових канікул, працівники Народного дому та бібліотеки села Поршна пропонують цикл розважально-пізнавальних заходів "Мереживо зимових барв". В затишній та святковій бібліотеці відкрито сезон новорічно-різдвяних розваг. Для всіх бажаючих знайдеться улюблена справа: погортати журнали, обміняти книгу, пограти в ігри, вивчити нові колядки. Найактивніші учасники зможуть знайти під святковою ялинкою подарунки. Відтворити святковий настрій за допомогою новорічних прикрас виготовлених власноруч, створити свої неповторні малюнки, які перетворять дозвілля на справжнє свято талантів, діти мають можливість в залі Народного дому.
29 Грудня, 2019 р., 21:25
У Народному домі села Липники відбувся майстер-клас з виготовлення різдвяного янгола у техніці ляльки-мотанки. Ми живемо в очікуванні різдвяних свят, тож готуємось до них заздалегідь. Діти вправно виготовляли ангелів, які є атрибутом Різдва. Адже, ангел - це посланець Бога, саме він сповістив світу про народження Христа.
29 Грудня, 2019 р., 18:15
Сьогодні в НД с.Зубра відбувся святковий концерт до Нового року під назвою "Чарівні перетворення у казковому лісі та як баба-Яга красунею стала". Панувала передноворічна атмосфера, глядачі з цікавістю переносились у казку та отримали море вражень та емоцій. На завершення з привітальним словом виступила секретар сільської ради Солонківської ОТГ  Оксана Гладковська, побажавши всім щасливого та мирного 2020 року.
28 Грудня, 2019 р., 15:09
28 грудня на території Солонківської ОТГ, в приміщенні народного дому с. Липники, відбулось підписання договору про співробітництво між Львівською обласною державною адміністрацією в особі першого заступника голови Василя Лозинського, Департаментом агропромислового розвитку Львівської ОДА в особі директора Юлії Шопської, Львівським обласним фондом підтримки індивідуального житлового будівництва на селі в особі голови Зеновія Древняка, Солонківською сільською радою в особі голови Віталія Ткачука, Семенівською сільською радою в особі романа Максиська та Сільськогосподарським обслуговуючим кооперативом «ГорбоГори» в особі Антона Мільчевича. Предметом Договору є співробітництво щодо реалізації проєкту «Розвиток сільського підприємництва та інфраструктури агротуристичного кластеру «ГорбоГори»,  Метою договору є забезпечення соціально-економічного розвитку сільських територій, розбудова їх інфраструктури, розвитку підприємництва в сільській місцевості
26 Грудня, 2019 р., 16:27
Хай різдвяна свічка, На столі не згасне. Світить Христу і Марії, Кріпить в серці віру й надію! Сьогодні в народному домі села Малечковичі пройшов майстер-клас з декорування Різдвяної свічки. Діти разом з дорослими, проявивши трохи фантазії, змогли створити зі свічками красиві і зовсім не складні у виконанні композиції.
23 Грудня, 2019 р., 11:23
Уже незабаром в закладах загальної середньої освіти Солонківської об’єднаної територіальної громади розпочнуться зимові канікули, які будуть тривати із 30 грудня 2019 по 12 січня 2020 року. Загалом традиційно українські школярі мають канікули кожного кварталу. Дату відпочинку, відповідно до Закону України про освіту, кожен навчальний заклад може формувати самостійно. Головне – загальна тривалість канікул впродовж навчального року (не враховуючи літніх канікул) не повинна перевищувати 30 днів. Учасники освітнього процесу, пам’ятайте про безпеку життєдіяльності під час зимових канікул, новорічних та Різдвяних свят.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано